JPMorgan: Bitcoin har ‚Betydelig‘ langsiktig oppside da den konkurrerer med gull ‚mer intens‘

Investeringsbanken gir en bullish kommentar til bitcoin som en „alternativ valuta“ som ikke bare fungerer som velstandsbutikker, men også som betalingsmiddel.

 

Tidevannet snur.

 

Denne uken kunngjorde PayPal støtte for kryptokurver, og nå endrer JP Morgan melodien, som det står, Bitcoin konkurrerer med gull som en “alternativ” valuta.

 

Det fysiske gullmarkedet, favorisert av de eldre generasjonene, er verdt $ 2,6 billioner, inkludert eiendelene som holdes innenfor gull-ETFer.

 

Bitcoin har derimot en markedsverdi på 240 milliarder dollar og mest favorisert av tusenvis av investorer. I 2020 har Bitcoin hittil steget mer enn 80% sammenlignet med gullets nesten 25%.

 

For å ta igjen å holde i forhold til markedsverdi, må den ledende digitale valutaen øke mer enn 10 ganger fra dagens nivå. JPMorgan sa i et notat på fredag,

 

„Selv en beskjeden trengsel av gull som en“ alternativ „valuta på lengre sikt vil innebære en dobling eller tredobling av bitcoin-prisen.“

 

Over tid sa investeringsbanken at krypto kunne holdes av andre grunner enn bare å være en formue som gull er.

 

“Kryptovalutaer henter verdi ikke bare fordi de fungerer som velstandsbutikker, men også på grunn av deres nytteverdi som betalingsmiddel. Jo flere økonomiske agenter aksepterer kryptovalutaer som betalingsmiddel i fremtiden, jo høyere er deres nytte og verdi. ”

 

Det nevnte også PayPal at påtegningen fra betalingsselskapet er „et annet stort skritt mot bedriftens støtte for bitcoin.“ Dette, ifølge dem, vil ytterligere forbedre tusenårsbrukets bruk av BTC som en alternativ valuta.

 

Økt interesse fra institusjonelle investorer

 

Samlet sett er den potensielle langsiktige oppsiden for bitcoin betydelig ettersom den konkurrerer mer „intenst“ med gull, „gitt at tusenårene over tid vil bli en viktigere komponent i investorenes univers,“ sier JPMorgan.

 

Millennials og selskapets tilslutning til den digitale valutaen har også indusert større interesse fra institusjonelle investorer, heter det videre i rapporten.

 

Dette fremgår av økningen i aktivitet på tvers av både bitcoin-futures og opsjoner i CME. Før Paypals kunngjøring denne uken var den åpne renten på CME bitcoin-futures i gjennomsnitt en rekord på 10,5 000 kontrakter per dag i 3. kvartal, opp 32% fra 2. kvartal og opp 127% mot 3. kvartal 2019.

 

Videre så den institusjonelle strømmen sterk vekst, med 692 nye kontoer lagt til, og antall store OI-eiere var også i gjennomsnitt 79 i 3. kvartal, opp 64% sammenlignet med 3. kvartal 2019.

 

„Hellige ku. Mest bullish kommentar for bitcoin som jeg har lest fra JP Morgan ”bemerket Dan Tapiero, medstifter av 10T Holdings. “Et bredt forskningsarbeid når alle kunder i banken. Paypal kunngjøring „cover“ for andre tradisjonelle spillere å bli involvert, „la han til.