Hvordan håndtere CP2000 Crypto Skatte Letters

Skattemyndighetene sender ut CP2000 skattebrev til visse kryptobrukere som mottok skjema 1099-K fra kryptobørs. Disse bokstavene viser vanligvis et stort foreslått skattebeløp og skremmer mottakeren ved første øyekast. Dette innlegget beskriver hvordan disse bokstavene genereres og trinn du kan ta for ikke å betale de foreslåtte skatten av IRS.

Hva er CP2000 Letters?

CP2000-bokstaver genereres automatisk av IRS-systemet når det oppdager et avvik mellom kryptoinntekten du rapporterte på skjema 1040 og beløpene som ble rapportert til IRS ved kryptobørs.

Å motta et CP2000-brev betyr ikke at du er under revisjon eller at du er ansvarlig for det store skattebeløpet som er trykt på forsiden. Det viste beløpet er bare et foreslått beløp. Det er ikke den endelige skatteplikten (hvis noen). Du kan med hell unngå å betale det foreslåtte beløpet ved å svare riktig på brevet.

Hvordan svare på et CP2000-brev?

Før du svarer på brevet, må du først sørge for at brevet er legitimt og ikke svindel. Sjekk om det er noen stavefeil. Forsikre deg om at din personlige identifikasjonsinformasjon er nøyaktig. Bruk denne CP2000-prøven som referanse.

Vær deretter oppmerksom på skatteåret som er trykt øverst til høyre. Dette er året hvor du må forene forskjellene med skattemyndighetene. CP2000-brev gir deg 30 dager til å svare. Forsikre deg om at du svarer innenfor denne tidslinjen for å unngå å få en Notice of Deficiency letter som er en mye mer alvorlig bokstav enn CP2000.

Når du går lenger ned i brevet, viser „Forklaring til endringer i deg 20XX Form 1040“ -seksjonen forskjellene mellom beløpene du rapporterte om selvangivelsen og hva skattemyndighetene mener er riktig, basert på informasjon overført til IRS av kryptobørs . Denne delen viser deg også den nøyaktige utvekslingen av kryptovaluta.

Under “Endringer i 20XX selvangivelse” -delen vil du mest sannsynlig se et oppblåst inntektsbeløp relatert til din kryptoaktivitet. Dette er fordi IRS-systemet direkte tar informasjon fra skjema 1099-K som bare rapporterer brutto inntekt fra kryptohandel. Siden dette skjemaet ikke rapporterer kostnadsgrunnlaget ditt, er kryptoinntektene dine for høye. Dette er synderen bak det store foreslåtte skattebeløpet vist på side 1.

Nå vet du hvorfor disse bokstavene er generert av IRS-systemet. Å forsvare deg, er bare å vise skattemyndighetene dine beregningsgrunnlag og sjekke „Jeg er ikke enig med noen eller alle endringene“ på „Svarskjema“ . Du kan deretter fakse dette skjemaet med støttedokumentasjon – kryptokurrencygevinster og tapsrapport med riktig kostnadsinformasjon og følgebrev – til IRS. For å beregne kostnadsinformasjonen, kan du stole på en kryptoskattprogramvare du ønsker eller et Excel-regneark. Ikke nå ut til den aktuelle sentralen fordi den ikke har informasjon om kostnadsbasis.

Den gode nyheten er at flertallet av kryptovalutarelaterte CP2000-merknader løses til fordel for skattebetaleren etter å ha delt den riktige kostnadsinformasjonen med skattemyndighetene. Fremover vil disse bokstavene ikke forårsake problemer for krypto skattebetalere fordi børser som Coinbase forlater skjema 1099-K og rapporterer fra og med det effektive skatteåret 2020.