Bitcoin Cash langetermijnprijsanalyse: 01 augustus

De prijs van Bitcoin Cash heeft de afgelopen 7 dagen een aanzienlijke stijging laten zien. In feite heeft de vorkmunt zijn koers sinds 25 juli met meer dan 33 procent zien stijgen. Dit was een interessante ontwikkeling, want sinds de crash van 12 maart was de prijsactie van Bitcoin Cash beperkt gebleven tussen de $215 en $269 prijsniveaus. Maar, zoals gezegd, vond er deze week een broodnodige rally plaats.

Altcoins hebben in het algemeen altijd de neiging om de prijsactie van Bitcoin nauw na te bootsen. Dit was het geval toen de koningsmunt ook voorbij de felbegeerde $11k-markering ging, waarbij Bitcoin Cash ook meedeed. Volgens de gegevens van CoinMetrics steeg de BTC-BCH-correlatie op het moment van schrijven, na de afgelopen maand te zijn gedaald.

Op het moment van schrijven werd Bitcoin Cash verhandeld tegen $309, waarbij de cryptocurrency de vijfde plaats inneemt op de CoinMarketCap-grafieken met een marktkapitalisatie van $5,6 miljard. In de afgelopen 24 uur had de prijs van BCH een prijsstijging van 6.3 procent geregistreerd en noteerde een 24-uurs handelsvolume van $2.1 miljard.

Bitcoin Cash 1-dagen grafiek

Volgens de dagelijkse grafieken van de crypto was de prijs van Bitcoin Cash uit de dalende kanaalformatie gebroken. De koers was vanaf april in de formatie opgesloten en zoals verwacht vond er een opwaartse doorbraak plaats waardoor de koers van BCH voorbij ging en boven de $300 bleef. Omdat de koers de opwaartse trend voortzette, zal deze de komende week waarschijnlijk de onmiddellijke weerstand raken op $341 – een koerspunt dat BCH voor het laatst bezocht heeft in de eerste dagen van maart van dit jaar.

In de komende weken, als de weerstand op $341 aanhoudt, zal Bitcoin Cash mogelijk nog een prijscorrectie moeten doorstaan. In zo’n scenario kan BCH haar prijs zien dalen naar haar volgende sterke steun op $265. In het onwaarschijnlijke geval van een sterk bearish sentiment voor BCH, kan de munt ook rekenen op twee extra steunen op $236 en $215.

Volgens de indicatoren voor de prijs van BCH had de MACD-lijn een week geleden een bullish crossover ondergaan en een omkering leek niet mogelijk op het moment van de pers. De RSI-indicator signaleerde ook een gelijkaardig sentiment aangezien het zich goed in de overbought-zone bevond.

Conclusie

Bitcoin Cash zal waarschijnlijk proberen de weerstand te testen op $341 in de komende week na het uitbreken van de vorige prijsvorming. In het geval dat de weerstand sterk blijft, zal BCH in de eerste twee weken van augustus waarschijnlijk een correctie opmerken. Volgens de indicatoren zou de koers echter de huidige opwaartse trend in de grafieken kunnen ondersteunen.